Συμβουλές

 • Dulce de leche (καραμελωμένο γάλα)

  Dulce de leche (καραμελωμένο γάλα)

  Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να φτιάξουμε σπιτικό dulce de leche (καραμελωμένο γάλα). Παρακάτω περιγράφουμε 4 τρόπους:

  περισσότερα
 • Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες

  Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες

  Για να ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες, τις κόβουμε στο μέγεθος, που θέλουμε, τις αλατίζουμε ή τις βάζουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε μισή ως μία ώρα. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις στίβουμε. Αν πρόκειται οι μελιτζάνες να χρησιμοποιηθούν για παρασκευή πίτας τότε:

  περισσότερα
 • Διατήρηση κρόκου αυγού

  Αν μας περισσέψουν κρόκοι αυγών, δεν τους πετάμε. Τους βάζουμε σε ένα πλαστικό δοχείο με νερό, τους διατηρούμε στην κατάψυξη και τους χρησιμοποιούμε, όταν τους χρειαζόμαστε.

  περισσότερα
 • Σίτεμα κρέατος

  Για να σιτέψει το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι. Το αφήνουμε για 2-3 ώρες ή περισσότερο (μέχρι και 24 ώρες) και μετά το ψήνουμε ή το βάζουμε στην κατάψυξη. Σημείωση: Το ελαιόλαδο πρέπει να σκεπάζει το κρέας.

  περισσότερα
 • Πώς ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

  Ξεπλένουμε το κομμάτι του μπακαλιάρου με άφθονο νερό. Στη συνέχεια τεμαχίζουμε το ψάρι σε κομμάτια και τα βάζουμε να ξαλμυρίσουν σε βαθύ μπολ, με κρύο νερό που να τον σκεπάζει για 24-48 ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα αλλάζουμε το νερό όσο πιο συχνά μπορούμε.

  περισσότερα
 • Συμβουλές για μαλακές μπριζόλες

  Για να γίνουν οι μπριζόλες μαλακές, θα πρέπει να είναι χοντροκομμένες, να τις σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, αφού κάψει προηγουμένως, στην αρχή χωρίς λάδι και κατόπιν με λάδι.Όταν ψηθούν, τις αλατίζουμε. Όχι πιο μπροστά, γιατί θα σκληραίνουν.Άλλος τρόπος για να γίνουν μαλακές, είναι να τις μαρινάρουμε όλη νύχτα.

  περισσότερα
 • Βάψιμο πασχαλινών αυγών

  Βάψιμο πασχαλινών αυγών

  Τα κόκκινα αυγά είναι άμεσα συνδεδεμένα με την πασχαλινή παράδοση, καθώς το κόκκινο χρώμα των αυγών συμβολίζει όχι μόνο το αίμα του Χριστού, αλλά και τη χαρά της Ανάστασης. Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών γίνεται τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ το τσούγκρισμά τους γίνεται την ημέρα της Ανάστασης, μόλις ακουστεί το “Χριστός Ανέστη!”. Για το βάψιμο των αυγών είναι προτιμότερα τα άσπρα αυγά και όχι τα σκούρα μπεζ, γιατί τα άσπρα αυγά θα βαφτούν πολύ

  περισσότερα
 • Πώς αποστειρώνουμε βάζα

  Βάζο

  Πλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό τα βάζα, τα τοποθετούμε ανάποδα πάνωσε πετσέτα και τα βάζουμε μαζί με την πετσέτα στο φούρνο στους 100βαθμούς C για 15 λεπτά.

  περισσότερα