ΑΡΘΡΑ

 • Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα (κούλουμα)

  Καθαρά Δευτέρα

  Καθαρά Δευτέρα και ξεκινάει η νηστεία της Σαρακοστής. Το Συνταγές Μαμάς σας εύχεται καλή σαρακοστή και σας εφοδιάζει με τις καλύτερες παραδοσιακές, αυθεντικές συνταγές για τα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας και της περιόδου της σαρακοστής.

  περισσότερα
 • Η νηστεία του δεκαπενταύγουστου

  Η νηστεία του δεκαπενταύγουστου γίνεται προς τιμή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και διαρκεί από την 1η μέχρι τις 14 Αυγούστου. Κατάλυση οίνου και ελαίου γίνεται τα Σαββατοκύριακα.Κατάλυση ιχθύος, δηλαδή μπορούμε να φάμε ψαρικά, γίνεται στις 6 Αυγούστου, την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

  περισσότερα
 • 25η Μαρτίου - μπακαλιάρος

  Η 25η Μαρτίου είναι αυτή την Κυριακή. Είναι η ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Εορτής. Αυτή την ημέρα υπάρχει κατάλυση ιχθύος για όσους νηστεύουν. Στην παράδοσή μας έχει επικρατήσει να τρώγεται μπακαλιάρος αυτή την ημέρα.

  περισσότερα
 • Η νηστεία των Χριστουγέννων

  Η νηστεία των Χριστουγέννων ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου και διαρκεί ως τις 24 Δεκεμβρίου.  Στην νηστεία των Χριστουγέννων καταλύεται το ψάρι έως την 17η Δεκέμβρη, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής. Οι "Συνταγές της Μαμάς" διαθέτουν πληθώρα νηστίσιμων συνταγών, φαγητών, γλυκών κτλ, όπως και συνταγές με ψάρι.

  περισσότερα
 • Το νεό blog - Συνταγές Μαμάς

  Από σήμερα ξεκινά αυτό το blog, όπου θα σας ενημερώνω για διάφορα επίκαιρα θέματα που δεν καλύπτονται από άλλες κατηγορίες του site, και θα επικοινωνώ μαζί σας. Μαμά

  περισσότερα